“Voor het eerst voelt kerk echt als familie”

Posted on Posted in Geen categorie


Familie

Het ruikt naar koffie en versgebakken cake. Ik plof op de bank in de woonkamer. Langzaam druppelen er meer mensen binnen. Ik merk dat ik me ontspan, de lange werkdag voelt alweer ver weg.

Ik had zin in deze avond en kijk er onbewust al de hele dag naar uit. De eerste Connect avond van het nieuwe seizoen. Een half jaar hebben we in een redelijk grote groep Connect gehouden op de vrijdagavond. Na de zomervakantie zijn er twee nieuwe groepen gevormd.

Ik hou van het kleinschalige van een kleine Connect groep. Zodat ik iedereen persoonlijk kan leren kennen en goed weet wat er speelt bij wie. Ik voel me thuis bij Leef! Aruba, besef ik. Nog nooit heeft een kerk bij mij echt aangevoeld als familie, en hier op Aruba, waar (bijna) niemand familie om zich heen heeft, voelt het daarom juist als familie.

We stellen ons om de beurt voor, en het valt me op dat iedereen een andere achtergrond heeft. In Nederland gingen mensen naar hele verschillende kerken. Hier zitten we allemaal bij elkaar. We horen allemaal bij de Kerk van Christus, wordt er geconcludeerd. God is hier bij ons, en het maakt niet uit waar we vandaan komen.

We bespreken de verwachtingen, ideeën worden aangedragen en afspraken voor wie wanneer taart meeneemt worden gemaakt. Als we zware kost gaan bespreken, moeten we wel eerst een flinke bodem hebben gelegd natuurlijk!

Als afsluiting bidden we met en voor elkaar. Mensen delen waar ze mee zitten, waar ze graag gebed voor willen en waar ze dankbaar voor zijn. Het voelt zo fijn om zo samen te zijn.

Als ik naar huis ga voel ik me rustig en geliefd. Opgeladen voor de rest van deze (werk)week. Zo bijzonder dat mensen die je sinds een paar weken kent al zo vertrouwd aan kunnen voelen.

Ik besef; dit is mijn familie.

Geschreven door Lydia Allemekinders, 25 jaar, getrouwd met Bennie. Werkzaam als diabetesverpleegkundige op Aruba en sinds januari 2016 deel van Leef! Aruba. 

One thought on ““Voor het eerst voelt kerk echt als familie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *