Geloven: een nieuwe wereld induiken!

Posted on Posted in Geen categorie

Geloven: een nieuwe wereld induiken!

Sommige mensen durven niet te duiken omdat het zo onbekend is.
Onder water, kun je het jezelf voorstellen: een hele andere wereld!
Een wereld zonder zuurstof!
Maar als diezelfde mensen op TV zien hoe mooi die vissen zijn, vinden ze het prachtig! Dus op afstand, via een scherm, is het allemaal geweldig om te zien!
Zo is geloof voor sommigen ook: ze kijken graag naar andermans geloof, zonder zelf te gaan duiken, zonder zelf de sprong te wagen.

Anderen hebben geen interesse in duiken omdat niemand hen verteld heeft hoe bijzonder de waterwereld is! Zo weten zij ook helaas niet hoe bijzonder Jezus is!

Ook is er een groep mensen die niet willen duiken omdat ze bang zijn. Angst. Angst is vaak het terugkerende probleem.
Je ziet mensen terugkomen van het duiken, levend en blij! Maar toch blijf je veilig op afstand. Als je op het land staat is die hele wereld onzichtbaar en zie je niet wat er daar onder het wateroppervlak voor engs leeft en zwemt…

Nu loop je het water in. Ineens is daar toch twijfel. Misschien zit er een zeeslang hier? Of stoot ik me aan een scherpe steen? Je bent bang om te vallen, bang voor het onzichtbare.
Net als geloven: als je God niet ziet, is het toch een rare keuze om voor Hem te kiezen en in Zijn armen te duiken?

De onzichtbare, geestelijke wereld is ook extreem mooi! Maar dit zie je pas als je de sprong waagt; als je dieper komt! Uiteindelijk zegt Jezus: geloof met je hart, geloof niet met je ogen. Geloof is in het begin ook onzichtbaar. Je begin te geloven maar je ziet niks! Je ziet nog niet dat je Gods kind bent. Je ziet ook niet dat de Drie-eenheid bestaat met je menselijke oog.

Je loopt nu verder in het water… naar het diepe gedeelte om iets moois te ontdekken. Zo loop je in geloof ook op God af… je ziet het nog niet allemaal goed.
Maar je weet wel dat er getuigenissen zijn van mensen die geloven en geen spijt hebben met hun keus. Dus je kies om toch een stukje door te lopen. Oeps! Daar komen de twijfels weer! Waar geloof ik eigenlijk in? Ik zie God toch niet!

In de hoop dat je straks eindelijk het schitterende schouwspel ziet, blijf je verder het water in lopen… steeds dieper en dieper: je zwemt bijna!
Geloven is niet moeilijk! God zegt ons in Zijn woord: geloof als een kind (Matt. 18:3-5). Is dat niet mooi!

Eigenlijk is het een kwestie van gewoon simpel accepteren dus. Niet als een volwassene redeneren over scherpe stenen of vreselijke vissen.
Zolang je niet onder water zwemt, weet je niet hoe leuk en mooi het is! 🙂 
Uiteindelijk ben je er dan. Het is veilig en inderdaad mooi! Ha! Opluchting, het was best eng net!

Zo is het met geloof ook, zolang je blijft twijfelen en niet ‘duikt in geloof’, dan zal je niet zien en weten hoe fijn het is om met God te wandelen. Je kunt dromen over de vissen of met ze zwemmen.
Je kunt dromen over Jezus of met Hem wandelen.
Pak Zijn machtige en tegelijktijd nederige hand en duik het water in… en je ontdekt een heel nieuw wereld!

Geschreven door Nellyne Clerx-Kneppers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *